Zilele trecute am primit un pachetel dulce de la Brander cu produse Apidava delicioase si sanatoase care continea un ursulet cu miere de salcam si o punguta de caramele cu polen. Am decis sa scriu un articol despre miere si polen ptr ca produsele Apidava trimise de Brander sunt sanatate curata. O sa va spun cate ceva despre fiecare in parte.
CU SI DESPRE POLEN
Polenul este o pulbere de obicei galbena, constituita din grauncioare microscopice, ce provin din anterele staminelor. Mai este definit si ca o pulbere galbena produsa de staminele fanerogamelor, celulele reproducatoare mascule. Polenul si mierea sunt singurele resurse alimentare care s-au descoperit ca contin 22 de nutrienti. Din aceasta cauza polenul este considerat ca „aliment complet".
Polenul contine aminoacizi, grasimi, acizi nesaturati, vitamina A, provitamina A, vitamina E, fier, magneziu, lecitina, acizi nucleici, etc.
Mierea, ca si polenul are numeroase beneficii: ajuta la vindecarea plagilor, este sursa de energie, previne alergiile sezoniere, este antifungica, este hranitoare, ajuta la asimilarea calciului in organism, are efect antibacterian intern si extern, stimuleaza sistemul imunitar, etc.
Mierea este de mai multe feluri, si anume: miere poliflora, miere de mana, miere de tei, miere de floarea- soarelui, miere de brad, miere de zmeura, miere de menta, miere de trifoi, miere de mac, miere de coriandru, miere de cimbrisor, miere de castan, miere de rapita si nu in ultimul rand miere de salcam.
MIEREA DE SALCAM
Mierea de salcam este unul din sortimentele de miere cele mai cautate si apreciate.
Gustul placut, inconfundabil si proprietatile medicinale fac din acest sortiment de miere o marfa pe care gurmanzii nu au cum sa nu o aprecieze.
Culoarea acestui sortiment de miere este de la incolora pana la o culoare usor galbuie.
Aroma este unica cu un miros finut de salcam si ceara.
Mierea de salcam ca oricare tip de miere, cristalizeaza.
In sedimentul mierii de salcam exista in jur de 30% polen, fosfor, potasiu, cupru, fier, calciu, mangan, vitamina A, C si majoritatea vitaminelor din complexul B. Pe langa acestea, mierea de salcam prezinta in compozitia ei, antibiotice naturale si enzime.
Mierea de salcam poate fi flosita cu succes de catre persoanele anemice, de cei care sufera de scleroza sau de cei care au nevoie de energie. Mierea de salcam odata consumata linisteste organismul si ii confera o senzatie de bine. Daca suferiti de insomnie, stres sau sunteti tensionati puteti apela la acest sortiment de miere. Mierea de salcam poate fi folosita ptr tratarea urmatoarelor boli: ulcer, insomnie, stres, astenie, nevroze, tuse, pierderea poftei de mancare, probleme de digestie. De asemenea ajuta la functionarea normala a inimii si a ficatului, stimuleaza cresterea numarului de hemoglobina din sange. Mierea de salcam este un tonic excelent ptr femeile gravide, copii si convalescenti. Extern se poate folosi ptr grabirea vindecarii taieturilor sau arsurilor si ptr aplicarea pe piele in tratamentele de infrumusetare.
Avand o aroma greu sesizabila, mierea de salcam nu va schimba gustul ceaiului sau cafelei, putand sa fie folosita cu succes in locul zaharului.
CU SI DESPRE POLEN
Polenul este o pulbere de obicei galbena, constituita din grauncioare microscopice, ce provin din anterele staminelor. Mai este definit si ca o pulbere galbena produsa de staminele fanerogamelor, celulele reproducatoare mascule. Polenul si mierea sunt singurele resurse alimentare care s-au descoperit ca contin 22 de nutrienti. Din aceasta cauza polenul este considerat ca „aliment complet".
Polenul contine aminoacizi, grasimi, acizi nesaturati, vitamina A, provitamina A, vitamina E, fier, magneziu, lecitina, acizi nucleici, etc.
Polenul are si numeroase efecte si beneficii asupra organismului, cum ar fi: ofera energie, combate anemia, intareste sistemul imunitar, previne raceala si gripa, echilibreaza digestia, trateaza alergiile, imbunatateste performantele fizice, protejeaza aparatul respirator, ajuta sistemul cardiovascular, previne imbatranirea, mentine frumusetea tenului si a parului, combate prostata, stimuleaza fertilitatea, s a m d.
CU SI DESPRE MIERE
Mierea este un produs apicol obtinut prin transformarea si prelucrarea nectarului de catre albine si depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populatiei din stup. Obtinerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent si din trecut.
Mierea contine in mare parte apa, fructoza, glucoza si sucroza.
Mierea este un produs apicol obtinut prin transformarea si prelucrarea nectarului de catre albine si depozitat în celulele fagurilor pentru a constitui hrana populatiei din stup. Obtinerea mierii este scopul principal al apiculturii din prezent si din trecut.
Mierea contine in mare parte apa, fructoza, glucoza si sucroza.
Mierea, ca si polenul are numeroase beneficii: ajuta la vindecarea plagilor, este sursa de energie, previne alergiile sezoniere, este antifungica, este hranitoare, ajuta la asimilarea calciului in organism, are efect antibacterian intern si extern, stimuleaza sistemul imunitar, etc.
Mierea este de mai multe feluri, si anume: miere poliflora, miere de mana, miere de tei, miere de floarea- soarelui, miere de brad, miere de zmeura, miere de menta, miere de trifoi, miere de mac, miere de coriandru, miere de cimbrisor, miere de castan, miere de rapita si nu in ultimul rand miere de salcam.
MIEREA DE SALCAM
Mierea de salcam este unul din sortimentele de miere cele mai cautate si apreciate.
Gustul placut, inconfundabil si proprietatile medicinale fac din acest sortiment de miere o marfa pe care gurmanzii nu au cum sa nu o aprecieze.
Culoarea acestui sortiment de miere este de la incolora pana la o culoare usor galbuie.
Aroma este unica cu un miros finut de salcam si ceara.
Mierea de salcam ca oricare tip de miere, cristalizeaza.
In sedimentul mierii de salcam exista in jur de 30% polen, fosfor, potasiu, cupru, fier, calciu, mangan, vitamina A, C si majoritatea vitaminelor din complexul B. Pe langa acestea, mierea de salcam prezinta in compozitia ei, antibiotice naturale si enzime.
Mierea de salcam poate fi flosita cu succes de catre persoanele anemice, de cei care sufera de scleroza sau de cei care au nevoie de energie. Mierea de salcam odata consumata linisteste organismul si ii confera o senzatie de bine. Daca suferiti de insomnie, stres sau sunteti tensionati puteti apela la acest sortiment de miere. Mierea de salcam poate fi folosita ptr tratarea urmatoarelor boli: ulcer, insomnie, stres, astenie, nevroze, tuse, pierderea poftei de mancare, probleme de digestie. De asemenea ajuta la functionarea normala a inimii si a ficatului, stimuleaza cresterea numarului de hemoglobina din sange. Mierea de salcam este un tonic excelent ptr femeile gravide, copii si convalescenti. Extern se poate folosi ptr grabirea vindecarii taieturilor sau arsurilor si ptr aplicarea pe piele in tratamentele de infrumusetare.
Avand o aroma greu sesizabila, mierea de salcam nu va schimba gustul ceaiului sau cafelei, putand sa fie folosita cu succes in locul zaharului.
Acestea fiind spuse, sper ca v-am convins de efectele si beneficiile mierii si ale polenului asupra vietii si a organismului. Va las aici link-ul catre cea mai buna miere si cele mai delicioase caramele: https://www.facebook.com/ ApidavaRomania/, plus poza cu cel mai frumos ursulet pictat de cel mai talentat copilas. Eu va spun doar atat: caramelele sunt absolut delicioase, nu mai spun cat sunt de sanatoase, iar mierea... atat de bine ne indulceste ceaiul dimineata si atat de buna este pe paine. 😋
Comentarii
Trimiteți un comentariu